Kommunális hulladékkal kapcsolatos tájékoztató

Címkék: Közérdekű

2013. január elsejétől a kommunális hulladék elszállításával kapcsolatosan felmerülő díjakat a szolgáltatást igénybe vevő köteles kifizetni. A hulladék szállítás ezentúl is a megszokott időben, szerdánként reggel hat és este nyolc óra között történik majd.

Nem változik meg a szemét szállítás időpontja Kaposújlakon, olvashatjuk Rózsás Gyula polgármester úr tájékoztatójában a helyi hírdető táblákon.

A szolgáltatás mindenkire nézve kötelező, melynek értelmében mindenki köteles a heti egy ürítési alkalmat igénybe venni a háztartásában keletkezett hulladék elszállítatására. Az évi 52-szeri alkalom díját akkor is kötelesek a lakosok kifizetni, ha nem helyezik ki a gyűjtőiket a meghatározott időpontban, mivel ezen folyamat megfigyelésére és nyilvántartására a KVG Zrt.-nek nincs lehetősége.

A díjak a következőek:

- 60 literes edény esetén: 317 Ft + áfa (27%) Br.:403 Ft/ürítés

- 120 literes edény esetén: 364 Ft + áfa (27%)  Br.:462 Ft/ ürítés

60 literes gyűjtő edényt kizéárólag az egy illetve két fő / ingatlan létszámú háztartások tarthatnak fent. Az ilyen típusú edényzetet az igénylőnek kell beszereznie.

Az edényzetek matricával lesznek ellátva, az egyéni szerződések megkötése után. A tájékoztatóval egybekötött szerződés megkötés után, kizáróláag a matricás kukákat ürítia a szolgáltató. A nem fizetőkkel szemben a NAV (Nemzeti Adó és Vámhivatal ) kezdeményez eljárást.

 


 

További felvilágosítást a Kaposújlak Községi Önkormányzat elérhetőségein kérhetnek, hivatali nyitvatartási időben.

Cím: 7522 Kaposújlak; Kossuth Lajos utca 10.
Tel.: 82/714-400 ; Fax: 82/714-401
kaposujlak@kapos-net.hu