Ebösszeírás Kaposújlakon

Címkék: Aktuális

Kaposújlak területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.

Tisztelt Ebtartó!

Kaposmérő/Kaposújlak területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Akik nem tesznek eleget ezen kötelezettségüknek, állatvédelmi bírsággal sújthatók a hivatkozott törvény 43. § (1) bekezdése alapján.

Tájékoztatásul jelezzük, hogy Kaposmérő/Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az ebösszeírás adatai alapján nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.

Az ebösszeíró adatlap átvehető az Önkormányzati Hivatalban, megfelelő számú adatlap kérhető az összeírásban résztvevőktől, vagy letölthető a www.kaposmero.hu, illetve a www.kaposujlak.hu honlapról.

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni az Önkormányzati Hivatal részére az alábbi módokon:
- levélben postai úton,
- az Önkormányzati Hivatalba személyesen,
- az összeírásban résztvevők részére a 2014. évi eboltás alkalmával  személyesen.

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2014. április 30.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, illetve ebtulajdonosokat, hogy 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (mikrochippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni. Az eb mikrochippel történő ellátásának díja magában foglalja a mikrochip árát, a beültetés díját, valamint az állatorvosi adatbázisba történő regisztráció díját is.

dr. Mészáros Renáta sk.
             jegyző