Az Alaptörvény Asztala

Címkék: Aktuális

2011. szeptember elsejétől valamennyi állampolgár előtt megnyílik a lehetőség, hogy átlapozza, tanulmányozza hazánk alaptörvényét. A törvény méltó módon való megismeréséhez nyújt segítséget
„AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA”

Alaptörvény Aszatala 02

Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január elsején hatályba lépő Alaptörvényét, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én, írt alá ünnepélyes keretek között.
„ Az Országgyűlés az Alaptörvényt jelentőségéhez méltó módon kívánja eljuttatni az állampolgároknak. Célunk, hogy Magyarország minden polgára a lakóhelyén is kézbe vehesse és névre szóló formában megrendelhesse az Alaptörvénynek az Országgyűlés elnöke aláírásával ellátott ingyenes példányát.”
A Kövér László kézjegyével ellátott dokumentumokat, egy igénylőlap kitöltése után juttatja el a kormány az arra igényt tartó állampolgárok részére, melynek kitöltésében a többek között erre a feladatra felkért személyzet nyújt segítséget.
Olvasható Dr. Szabó Erika a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, jegyzőkhöz elküldött levelében.
E levélben foglaltak alapján, minden Polgármesteri Hivatalban és Körjegyzőségen, megfelelő formai és stilisztikai követelményeknek megfelelően kell az aszalt felállítani.
Így amikor természetes állampolgári tudásvágyunktól vezérelve helyet foglalunk a négylábú bútordarab előtt, érezhetjük ez nem egy közönséges asztal ez

„AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA”